Archief

Vierdaagse update

Dag 0 – De dagen van St.Walrick
Maandag 19 juli 2010 en eerder


Zoals eerder al te lezen was in De Vlaardinger, is BV Frans helaas voortijdig uitgeschakeld van deelname aan de 4daagse. Op bijgaande foto is te zien hoe z’n enkel er inmiddels uitziet…

Dag 1 – De dag van Elst
Dinsdag 20 juli 2010

De eerste dag was gelijk een erg warme. In verband hiermee heeft de marsleiding na overleg met het weeradviesteam besloten de start- en afmeld tijden een uur te vervroegen! GOEDEMORGEN! Wandelaars krijgen het advies vandaag al extra te drinken, gezellig. Helaas ook vandaag hebben we een afvaller, BV Patrick is niet in orde en in combinatie met de warmte van vandaag besloot hij morgen niet meer te starten. De rest van de Vaasjes is gelukkig wel min of meer heelhuids de dag doorgekomen, al moesten er hier en daar nog wat blaren behandeld worden!

Dag 2 – De dag van Wijchen
Woensdag 21 juli 2010

BV Peter was al om 11.30 uur weer terug was van z’n wandelingetje, hij moest nog wel tot 12.00 uur wachten om zich te mogen afmelden. Ook de andere lopers volgden spoedig ondanks dat ook op deze dag hoge temperaturen werden gehaald. We zijn nu op de helft dus het aftellen kan beginnen!

Dag 3 – De dag van Groesbeek
Donderdag 22 juli 2010

Vandaag werden we bij de start weer op pad gestuurd met de ‘oude vertrouwde’ controlekaart omdat de marsleiding het scansysteem onvoldoende bedrijfszeker heeft bevonden voor de uit te voeren controles. Het systeem heeft inderdaad op dag 1 en dag 2 voor de nodige vertraging gezorgd.
We trotseren vandaag de “7-heuvelen” waarbij we worden aangemoedigd door een massa van mensen met campers langs de kant.

Dag 4 – De dag van Cuijk
Vrijdag 23 juli 2010

Voor de laatste keer vroeg ons bed uit! Via Grave of Linde lopen we naar ons verzamelpunt in Cuijk. De tussentijden scheelden erg weinig dus een goed begin van een feestje was wel op zijn plaats. De eerste biertjes werden genuttigd, Hierdoor kwamen er sms berichten van mensen die ons via internet volgen, “wat is er aan de hand, jullie lopen niet door?!”.
De hele groep liep de laatste 15 km naar de finish gezamenlijk met onderweg nog diverse toeschouwers met felicitaties, bloemen, lekkere snoepjes en zoenen! Uiteindelijk bereikten de resterende Blauwe Vaasjes de finish om ongeveer 15.30 uur. Weer een topprestatie afgeleverd!

Statistieken

Inschrijvingen 45.000
Aangemeld op zondag en maandag 40.620
Vierdaagse gestart 39.933
1e dag uitgelopen 38.788
2e dag uitgelopen 37.545
3e dag uitgelopen 36.702
Vierdaagse uitgelopen 36.504

Met dank aan Jacquelin voor de tekst, Peter, Corina en Jacquelin voor de foto’s.